Cruiser

Cruiser Celestyal Olympia
Ukrcavanje u luci Pirej je prošlo glatko
Koferi nas čekaju ispred kabina
Kabina je na VI palubi. Najniža cena je na II a kako se penješ i cena  se penje. Klima radi perfektno i nema problema sa zatvorenim prostorom. Površina kabine sa kupatilom je 11 kvadrata a tu su 2 ormana za odeću, sto sa fijokama, police, fen, sef, oprema sa spasavanje.
Marija i Hoze su zaduženi za nas. Posao su radili besprekorno. Najmanje dva puta dnevno kabina je bila čišćena i menjani peškiri. Možda i preterano.
Sve je minijaturno i funkcionalno i u kupatilu. Odličan pritisak vode a najvažnije da sve blista. Ova deca su baš vredna.
Naravno, prva stvar pre polaska je vežba sigurnosti. Imaš 15 minuta da dodješ na palubu VII od znaka sa razglasa. Svih 1664 putnika su brzo došli. Prpa bratac.
Bazeni su na VIII palubi a okolo na IX su barovi. Zato smo i  izabrali  palubu VI jer su na IV  recepcija i na V restorani, pa je sve blizu i nema mnogo penjanja uz stepenice. Naravno da postoje liftovi ali, kao iskusan morski vuk, znam da je uvek gužva, pa ih treba izbegavati.
Izboru palube doprineo je i Leonardo di Kaprio - neće mrski bogataši da nas zaključaju u potpaljublju ko njega na Titaniku
Odmah idemo na pivo. Točeno,ladno - ima! Ok, kapetan, možeš da teraš ladju. Ništa više ne treba.
1664 putnika pa prema tome i puno restorana, barova, sauna, sportskih terena i drugih mesta za zabavu. Olimpija je duga 215 metara a na najširem delu ima 33 metra. Vremešna lepotica je teška preko 27500 tona. Brzina krstarenja je 17 nautičkih milja na čas. Celestyal znači "nebeska"
Na brodu dobijaš elektronsku karticu kojom otvaraš kabinu i plaćaš račune. Posada je očitava pri svakom napuštanju i vraćanju na brod. Služi i kao dokument u lukama i kao pasoš pri ulasku u Tursku. 
Kazino
540 ljudi čini posadu. Bilo je zanimljivo gledati šta rade prilikom pristajanja u luku Mikonos.
Neko ima rodjendan :) Brodarska kompanija ima naše podatke pa nas čeka iznenadjenje u kabini. Pored čestitke, zatičemo i dva vaučera - jedan za salon lepote a na drugom piše da se obratimo oficiru zaduženom za glavni restoran. Te večeri slavljenica dobija poklon u vidu torte sa svećicom, koju uz pratnju muzikanata, donosi oficir uz "Happy birthday to you". Ceo restoran se pridružio pesmici. Bilo je lepo a meni se posebno svidela čestitka Marije i Hozea.
Na tv u kabini možeš videti podatke o položaju broda, slično kao i na dužim letovima.
Omiljeno mesto za pijuckanje je paluba na zadnjoj strani broda.
Hladno pivo, prelepe konobarice iz Kine i Kazahstana i pogled na more.
Svake večeri je bilo nekih dogadjanja na brodu - koncerti, folklor,karaoke, razne animacije...
Nismo iz te priče, pa smo većinu vremena provodili na svežem vazduhu.
Bar na 12 nivou - nije nam se svideo.
Program puta je baš po našem ukusu - 6 destinacija. Bilo je i  vremena za najvišu palubu
Pobeže za malčice
Na brodu je puno animatora pa možeš naučiti da igraš salsu.
Slabo pamtim cene pa evo nekih fotki. Prvo pivo kao najvažnije
Kokteli
Sokići
 Prilikom bukinga smo dobili  neograničeni paket pića pa se nismo smarali sa cenama
Na brodu ima nekoliko restorana. Par puta smo išli u one na "nivou" ali prava stvar su restorani na gornjoj palubi, na principu samoposluženja - em vidiš šta ima na meniju em je pogled  bolji. A možeš i u šorcu da dodješ.
U restoranima, osim što moraš da se pristojno obučeš, valjalo bi i da nešto znaš iz kulinarstva a naravno i neki svetski jezik, jer nema ništa na srpskom. Klopa je sasvim solidna i uvek je na meniju bio specijalitet ostrva kojeg smo tog dana posećivali.
Ko je tanak u kulinarstvu, ide na gornju palubu, bira sam sa švedskog stola i uživa u ovakvom pogledu.
Bar sa kubanskim bendom -  morao sam da pijem pinakoladu.
Posada stalno održava brod. Luka Heraklion na Kritu
Sunce prži ali zbog vetra nemaš taj utisak. Srećom, već smo nabacili boju na Eviji.
Dal se ljulja brod? Da. Negde manje, negde više. Nekad nemaš utisak da ploviš, koliko je sve mirno a nekad se, ko pijan, blago teturaš.
Hoćemo li ponovo na krstarenje?
Da, već istražujem za sledeću godinu.
Kofere smo poslednje večeri ostavili ispred kabine, tako da je iskrcavanje trajalo par minuta. Posle doručka, u 7 ujutru silazimo sa Olimpije. Hotel u Pireju je poslao šatl po nas. 
Auto nas je čekao u hotelskoj garaži i već u 7:30 smo pošli ka Čačku.
Video od 4:38





1 comment:

  1. ekstra, baš sve detaljno i lepo opisano ... kratak prikaz, ali ODLIČAN!!! Pozdravi mi Mikija ;))

    ReplyDelete

Komentar: